Proč je hydratace důležitá a 4 pravidla, která je třeba dodržovat

Už jsme to říkali několikrát: hydratace je důležitá! Nedostatečný přísun vody může mít negativní vliv na tvojí výkonnost, koncentraci a celkový zdravotní stav. 

Přečti si, jak zásadní hydratace ve skutečnosti je a PowGen ti doporučuje 4 klíčová pravidla, která ti zaručeně pomohou udržet optimální hydrataci.

image

Pít, pít, pít!

Když pijeme dostatek vody, zvyšuje se naše energetická hladina, promazávají se svaly a klouby, snižuje se chuť na jídlo, jsme soustředěnější a zlepšuje se vzhled naší pleti.

Vypití pouze o půl litru vody méně než naše tělo vyžaduje může mít negativní dopad na naši celkovou pohodu: zvyšuje se hladina kortizolu, známého také jako stresový hormon, což vede k pocitu špatné nálady a lenosti.


4 pravidla, která ti pomohou

Pravidlo č. 1: Muži by měli vypít alespoň 3,7 litru tekutin denně, ženy asi 2,7 litru

Ideální příjem vody ovlivňuje mnoho faktorů, nicméně obecně přijímané doporučení navržené Národní akademií věd, techniky a medicíny USA je 3,7 litru pro muže a 2,7 litru pro ženy. Toto doporučení platí pro osoby s průměrnou denní aktivitou. Pokud jsi fyzicky aktivní nebo jsi vystaven horkému počasí, měl bys pít mnohem více.

Pravidlo č. 2: Vyhni se vysoce kalorickým nápojům

Snadnou změnou, kterou můžeš provést, pokud jsi tak ještě neučinil, je nahradit sladké nápoje, nealkoholické nápoje, džusy a energetické nápoje pouze vodou. Netřeba dodávat, že alkohol je také mimo hru. Konzumace čisté vody je nejlepší způsob, jak udržet tělo hydratované.

Pravidlo č. 3: Vypij dvě sklenice vody hned po probuzení

Víme, že po probuzení tě pravděpodobně napadne horký nápoj, jako je káva nebo čaj, ale mnohem zdravější je vypít nejprve asi 0,5 litru vody. Tím zajistíš maximální hydrataci po spánku, podpoříš metabolismus a připravíš tak tělo na celý den. Ještě lepší je pít Turbo Fix po ránu: chutná lépe než voda, je bez cukru a má mnoho dalších výhod při hubnutí! Více informací o něm najdeš níže.

Pravidlo 4: Hydratace před, během a po tréninku

Během tréninku je nutné udržovat hydrataci. Nestačí mít vedle sebe láhev a napít se, když máš žízeň. Před tréninkem vypij alespoň 0,5 litru, během tréninku každých 15 minut asi 100-200 ml a po skončení tréninku ještě alespoň 0,5 litru.

Bonusový tip od PowGenu

Přiznejme si to. Vypijeme denně 3,7 litru tekutin? Pravděpodobně ne. Víš, jaký je zajímavý vedlejší účinek nedostatečného pití vody? Naše tělo si ji začne uchovávat! Vyskytuje se v oběhovém systému nebo v tkáních a dutinách a způsobuje nadýmání a těžkost.

Přípravek TurboFix dokáže odvést až 27 % přebytečné tekutiny ze tkání a zároveň udržuje minerální rovnováhu, což znamená, že ti pomůže udržet hydrataci. TurboFix také pomáhá odstraňovat toxiny z těla a podporuje hlavní orgán spalující tuky: játra.