4 výhody L-karnitinu

Často se stává, že i když dodržuješ zdravou stravu, trávíš hodiny a hodiny ve fitku, doplňuješ bílkoviny, svaly se i tak nechtějí začít rýsovat. Možná potřebuješ jen trochu pomoci navíc – ale jaké? Už jsi slyšel o L-karnitinu? Ve světě fitness je L-karnitin dobře známý a většina bodybuilderů na něj nedá dopustit. Zjisti proč!

image

L-karni… jakže?

L-karnitin je aminokyselina, která pomáhá tělu přeměňovat tuk na energii.

Nejprve musíme uvést na pravou míru, že L-karnitin není stimulantem jako mnoho jiných produktů, které mnozí užívají často před tréninkem.

Je to přirozená a pro tělo nepostradatelná látka, kterou si tělo umí vyprodukovat, ale bohužel pouze v malém množství. Produkce se navíc může ještě zpomalit, pokud nedodržujeme zdravou a vyváženou stravu. Ke změnám dochází také když potřebujeme vynaložit velké  fyzické úsilí nebo postupně s přibývajícím věkem.

Úkolem L-karnitinu je transportovat většinu tuků, které jíme (mastné kyseliny s dlouhým řetězcem), do té části buňky, která je zodpovědná za spalování tuků za účelem produkce energie – tj. do mitochondrií. A tady se tuk přetaví na energii.

1. Rychlejší spalování tuků

Bez L-karnitinu nelze většinu tuku, který jíme, použít k energii. Čím více L-karnitinu je k dispozici, tím vyšší je spotřeba tuků a nižší jeho ukládání ve formě nepříjemných tukových polštářků.

2. Zvyšuje množství svalové hmoty

Když cvičíš, tvoje tělo spotřebovává více energie. Protože L-karnitin zvyšuje spotřebu tuku pro výrobu energie, tělo ponechává své zdroje bílkovin a glykogenu v klidu (zásoby cukru v játrech a svalech, určené pro mimořádné situace). To znamená, že během tréninku neztrácíš svoje bílkoviny (tj. svalovou hmotu), ale pouze zásoby tuku. Co je lepší?

Dalším pozitivním účinkem, který má L-karnitin na svalovou hmotu, je snížení mikro-poranění svalových vláken, ke kterému obvykle dochází při každém cvičení. Protože dochází k menšímu poškození svalů, dochází také k menšímu poškození receptorů testosteronu. Studie prokázaly, že L-karnitin také zvyšuje počet receptorů testosteronu. To znamená, že se na tato místa může vázat více testosteronu, což ovlivňuje nárůst svalové hmoty.

Ukázalo se také, že s L-karnitinem se dá dosáhnout intenzivnějších tréninků bez pocitu únavy.

3. Poskytuje rychlejší regeneraci svalů

L-karnitin pomáhá urychlit regeneraci svalů různými mechanismy.

Jeden z nich je spojen s úlohou L-karnitinu při spalování tuků: protože díky l-karnitinu tělo transformuje tuk pro hlavní zdroj energie, zásoby glykogenu a jeho vlastní bílkoviny jsou tak zachovány. Výsledek: menší počet zranění při tréninku a rychlejší regenerace.

Další mechanismus je spojen s lepším využitím testosteronu (také známého jako „budovatele svalů“) v důsledku zvýšené koncentrace receptorů testosteronu.

Třetím mechanismem je zabránění působení volných radikálů, které poškozují svalová vlákna – L-karnitin má ve svalech také antioxidační účinek.

4. Zlepšuje zdraví kardiovaskulárního systému

Odstraněním tuků z krve jim L-karnitin brání v poškození těla. Tímto způsobem chrání kardiovaskulární systém a zabraňuje ucpávání krevních cév (arterioskleróza).

Nejčistší L-karnitin na trhu!

Náš L-Carnitine Max Power ve formě kapslí obsahuje Carnipure™nejčistší L-Carnitin na trhu, který se vyrábí ve Švýcarsku a může se pochlubit mimořádnou bezpečností a účinností.

Tyto L-karnitinové kapsle jsou tím správným produktem, pokud chceš zlepšit výsledky a zhubnout rychleji. 2 kapsle denně stačí ke zlepšení vytrvalosti, zrychlení metabolismu a zvýšení spalování tuků.

Využij speciální SLEVY a vyzkoušej L-carnitine Max Power právě nyní!

Produkty pro vás