5 přínosů testosteronu

Každý, kdo chodí do posilovny, chce vidět výsledky. Každý chce zlepšit své zdraví, kondici a postavu.

Chceš zvedat větší váhy na bench press a být rychleji silnější? Možná máš potíže s udržením optimálního výkonu v posilovně? Tvoje tělo produkuje hormon, který ti dokáže pomoct!


Testosteron je hormon spojený především s libidem, ale je také důležitý pro budování svalů. Přínosů testosteronu je mnoho a my se o ně chceme podělit, abys mohl trénovat tvrději a lépe.

image

Co je to testosteron?

Testosteron je mužský pohlavní hormon produkovaný ve varlatech, který je zodpovědný za primární mužské pohlavní znaky, včetně kvality spermií a zdravé sexuální touhy.

Ačkoli je testosteron často považován za pohlavní hormon, ve skutečnosti je mnohem víc než to. Podílí se na svalové hmotě, rozložení tuku a hustotě kostí, stejně jako na sexuálních funkcích, hladině energie a náladě.

Hladina T dosahuje vrcholu v časné dospělosti a po 30. roce věku začíná klesat o 1-2 % ročně. Úroveň se liší mimo jiné také v závislosti na genetice, hmotnosti, stravě a pohybovém režimu.

Věk však není jediným faktorem, který mění hladinu T. Některé nezdravé návyky, jako je nadváha, alkohol, nedostatek spánku a stres, mohou také způsobit pokles hladiny testosteronu.

image

Proč je nutné znát hladinu testosteronu?

Pro celkové zdraví a pohodu muže je důležité, aby hladina testosteronu zůstala v normě. Proč? Tento hormon plní pro tělo klíčové funkce a nazývá se anabolický (neboli stavební) hormon, tzn. podporuje pevnost kostí a růst svalů.

Pokud jsi muž po třicítce, je zcela normální, že tvé tělo produkuje méně testosteronu, a nemusí to nutně znamenat, že tvoje hladina T je nízká! Pokles hladiny testosteronu není problémem pouze starších mužů. Může postihnout i mladší muže se zdravotními problémy nebo muže s nadváhou či obezitou.

Jaké jsou první příznaky nízké hladiny testosteronu? Nízká hladina T může mít za následek výkyvy nálad, přibývání na váze a úbytek svalové hmoty, snížení fyzické výkonnosti a snížení libida.

Pokud pravidelně chodíš do posilovny a cítíš změnu ve své výdrži nebo se obecně unavíš mnohem rychleji, můžeš mít co do činění se sníženou hladinou T. 


image

Jakých je 5 výhod zvýšení testosteronu?

1. Větší množství energie

Nízká hladina T souvisí s výkyvy nálad a únavou. Se zvýšením hladiny testosteronu se obnovuje mentální bystrost a pozornost, zlepšuje se nálada - to vše nám pomáhá cítit se celkově více plní energie!

2. Zvýšení svalové hmoty a síly

Testosteron pomáhá budovat svalovou hmotu a sílu tím, že zvyšuje syntézu bílkovin. To znamená, že budeš schopný zvedat těžší váhy s menší svalovou únavou. Větší svalová hmota navíc pomáhá kontrolovat hmotnost.

3. Lepší kondice

Zvýšená hladina energie vede k větší vytrvalosti při fyzické aktivitě. Testosteron však může také zvýšit počet krevních buněk v těle, což může zlepšit vytrvalost tím, že do svalů dopraví více kyslíku.

4. Pevnější kosti

Testosteron stimuluje růstové hormony a pomáhá zvyšovat hustotu kostí u mužů. To znamená, že muži s normální hladinou testosteronu mají silnější kosti.

5. Zvýšení sexuální touhy

Testosteron hraje důležitou roli v sexuální touze a vzrušení. Pomáhá podporovat sexuální touhu tím, že zvyšuje průtok krve do pohlavních orgánů a podporuje tvorbu spermií.

image

Zvyš hladinu testosteronu přirozeně s produktem Mr Testosterone

Dobrou zprávou je, že existují způsoby, jak přirozeně zvýšit hladinu testosteronu a vrátit se na správnou cestu ke svým sportovním a zdravotním cílům.

Mr Testosterone je přírodní posilovač testosteronu obsahující macu, ashwagandhu, zinek a vitamín D.

Tyto kapsle bez hormonů pomáhají udržovat normální hladinu testosteronu, zvyšují hladinu energie a pomáhají budovat svalovou hmotu. Pokud chceš dosáhnout lepších výsledků v posilovně, je čas podpořit hladinu T.

Zlepši pevnost svalů a dosáhni optimální vytrvalosti pro své dravé tréninky co nejrychleji!