5 výhod BCAA, které nesmíš přehlédnout

Jestli jsi milovníkem fitness a posilovny, pravděpodobně jsi už slyšel o aminokyselinách zvaných BCAA s rozvětveným řetězcem – jde o anglický název třech aminokysel – leucin, izoleucin a valin. Ale co je BCAA a na co vlastně slouží? Pokračuj ve čtení a objev 5 důvodů, proč BCAA opravdu potřebujeme!

image

V lidském těle je 20 různých aminokyselin, 9 z nich si tělo ale nedokáže samo vyrobit, takže by se měli stát nevyhnutelnou součástí naší stravy nebo jejím doplňkem. Jde hlavně o potraviny jako je kuřecí maso, ryby, mléčné výrobky, sýr, vejce, ořechy, apod.

BCAA  aminokyseliny obsahují 3 esenciální aminokyseliny s rozvětveným řetězcem, z kterých každá plní životně důležité funkce: leucin, izoleucin a valin. Tyto 3 aminokyseliny jsou často používané a velmi oblíbené ve světě fitness a kulturistiky. Zde je jednoduché shrnutí 5 hlavních výhod BCAA a to nejdůležitější co můžeš s BCAA získat.

1. Zlepší regeneraci svalů a urychlí jejich růst

Ve fitness kruzích se BCAA používají zejména z jednoho důvodu – budování svalů. Aminokyselina leucin stimuluje syntézu proteinových struktur a tak aktivně přispívá k budování svalů.

Podle studií, skupina lidí, která po tréninku užívala 5,6 g prášku BCAA, zlepšila syntézu proteinů o 22 % v porovnání se skupinou, která po tréninku neužila žádný doplněk stravy. To je důvod, proč jsou BCAA velmi cenné mezi kulturisty a ve světě fitnessu

2. Eliminují bolest a únavu svalů

Některé studie ukazují, že BCAA pomáhají také eliminovat bolest a únavu svalů po tréninku, která se většinou vyskytuje po 12 až 24 hodinách a může trvat až 72 hodin.

Kromě toho bylo dokázané, že BCAA redukují počet svalových zranění a urychlují regeneraci svalů. Pomocí BCAA můžeš zkrátit dobu regenerace mezi tréninky, aby si v kratším čase získal více energie.

3. Snižují únavu po tréninku

Únava po dlouhém a náročném tréninku je celkem normální. Ale nemusí to tak být. Kromě zlepšené regenerace poskytují BCAA i více energie po cvičení, což také zvyšuje naši výdrž. Čím více energie máš, tím delší a efektivnější bude tvůj trénink a tím rychleji si všimneš prvních výsledků na svém těle! Všichni chceme, aby naše cvičení bylo účinné a efektivní, nebo ne?

4. Zabraňují svalové atrofii

BCAA brání svalové atrofii, což znamená, že působí preventivně proti zmenšování objemu svalové hmoty. Stává se to kvůli svalové slabosti. Svalová atrofie je znakem nedostatečné výživy resp. podvýživy, dá se jí však vyhnout pomocí kvalitních výživových doplňků. BCAA slouží nejen pro nadšence fitness, ale pro kohokoliv, kdo chce mít více svalové hmoty.

5. Mají příznivé účinky pro naše zdraví

Nejen fitness komunita je nadšená z BCAA. Aminokyseliny mají pozitivní vliv i na naše zdraví. Četné klinické studie ukázali, že BCAA můžou zlepšit zdraví všech, kteří mají problémy s játry a trpí hypoglykémií

Klinické studie ukázali, že BCAA snižují příznaky cirhózy jater – chronické a degenerativní onemocnění jater. Aminokyseliny leucin a izoleucin navíc snižují hladinu cukru v krvi.

Proč jsou BCAA od PowGen ty nejlepší?

Náš produkt Ultimate BCAA 2:1:1 má ideální poměr leucinu, izoleucinu a valinu 2:1:1, je obohacený o množství vitamínů a minerálů nezbytných pro naši zdravou výživu: magnézium, zinek, vitamín D3, B6 a B. PowGen BCAA v práškové formě jsou ideálním spojencem pro lepší výsledky během tréninku, urychlují růst svalů a eliminují bolest, zranění svalů a únavu po tréninku. Před, nebo po tréninku smíchej jednu polévkovou lžíci prášku s 200 ml vody a vychutnej si jeho lahodnou borůvkovou příchuť!

Potřebuješ i ty BCAA? Ano, potřebuješ! Ať už pro lepší výkon ve fitku nebo jako kompenzaci nedostatečné výživy – tato akce by ti neměla ujít! Vyzkoušej Ultimate BCAA 2:1:1 ještě dnes.