5 jednoduchých výživových tipů, které je dobré dodržovat

Při neustálé snaze pracovat na svém těle a dobré kondici nepochybně oceníš nějakou radu, jak zlepšit svou výživu. Při takovém množství informací na internetu je však občas obtížné vyznat se v tom, jakými pokyny se řídit.

image

Díky tisícům spokojených zákazníků PowGen a dlouholeté zpětné vazbě jsme pro tebe připravili několik základních tipů, které ti budou určitě ku prospěchu!

1. Plánuj si jídlo

Plánování a příprava jídel je klíčová. Je to nejlepší způsob, jak mít přehled o tom, co je třeba nakoupit, a jak si hlídat své porce. Nejlepší je připravit si všechna jídla předem, včetně svačin. Nejenže tím zajistíš, že sníš to, co sis naplánoval, ale také omezíš plýtvání jídlem a uchylování se k nezdravému jídlu, když tě přepadne hlad (více o chutích večerních hodinách později!).

2. Výměna ingrediencí

Drobné změny mají význam. Můžeš například začít jíst quinou nebo květákovou rýži místo kuskusu, nahradit majonézu hummusem, vyměnit zakysanou smetanu za řecký jogurt, koupit hnědou rýži místo bílé... seznam je nekonečný, stačí si udělat čas na inventuru a začít dělat změny ještě dnes.

3. Udržuj hydrataci 

Sklenice vody (nebo ještě lépe dvě) podpoří tvůj metabolismus a pomůže ti nastartovat den. Platí pravidlo, že muži by měli vypít asi 3,7 litru vody a ženy zhruba 2,7 litru denně, při aktivitě samozřejmě mnohem více.

4. Přeháněj to se zeleninou

Zeleniny můžeš sníst tolik, kolik chceš. Ať už v syrové podobě nebo ve formě zeleninových šťáv, výběr je neomezený. Přidej do svého jídelníčku superpotraviny, jako je červená řepa, batáty nebo kapusta, a užij si den plný vitamínů. 

5. Okořeň si život

Chceš-li jídlu dodat chuť i si zlepšit náladu, vždy do něho přidej špetku koření! Ať už se jedná o kurkumin, rozmarýn, chilli, zázvorový prášek, kmín nebo mátu peprnou, určitě ti udělají radost, protože mají jak výživovou hodnotu, tak i některé úžasné antioxidační vlastnosti a kognitivní účinky.    

Když už mluvíme o silných ingrediencích...  

Garcinie kambodžská

Garcinie kambodžská je rostlina pocházející z Indonésie, která plodí nakysle chutnající plody ve tvaru dýně. Slupka plodu obsahuje velké množství účinné látky, kyseliny hydroxycitronové (HCA), u níž byly prokázány účinky při hubnutí. HCA zabraňujeukládání tuků a pomáhá udržet chuť k jídlu a hlad na uzdě. 

PowGen využil potenciál Garcinie a vyvinul doplněk stravy - Food Buster - který obsahuje extrakt s 60 % kyseliny hydroxycitronové, což z něj činí produkt prémiové kvality, se kterým je spokojeno již více než 175 000 zákazníků z celé Evropy. 

Navíc jsme do směsi kromě Garcinie přidali i chrom, který pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi, a vitamín C, který udržuje imunitu na vysoké úrovni a zvyšuje hladinu energie. 

Nezapomeň se podívat na náš 4týdenní video cvičební program, který získáš zdarma při nákupu Food Buster, a navštěvuj náš blog, kde najdeš další užitečné výživové tipy!

Produkty pro vás