Dobré předsevzetí pro rok 2021? Shodit kila navíc!

Vánoční svátky, kdy jsme si několik týdnů užívali bohaté obědy, chutné večeře, sváteční sladkosti a to vše doprovázené pár sklenicemi piva, vína, apod. jsou pryč. To vše samozřejmě má své následky – málo pohybu a příjem velkého množství kalorií je zaručený recept pro nabírání váhy. Proto mnozí z nás začínají nový rok s praktickým předsevzetím pro rok 2021 – zhubnout.

image

V nedávné studii o novoročních předsevzetích pro rok 2021 se ze 1102 zůčastněných respondentů vyjádřilo 473 z nich, že si přeje v novém roce se zdravěji stravovat. Na otázku, jaké diety jsou ochotni přijmout, odpověděli:

  • 27,7% - dieta s nízkým obsahem sacharidů
  • 26,9% - dieta založená na kalorickém deficitu
  • 16,9% - keto dieta
  • 15,9% - nízkotučná dieta
  • 12,6% - jiné typy diet

Co si myslí experti?

Tvůrci studie požádali dietology o odpověď, která mezi výše uvedenými dietami pomůže respondentům zhubnout nejrychleji a nejzdravěji. Jejich odpověď byla: „Záleží na...”

Dieta s nízkým obsahem sacharidů

Sacharidy mají špatnou pověst, protože jsou ve složení mnoha nezdravých potravin a mají nízkou nutriční hodnotu. Snížení množství sacharidů může být prospěšné, říkají odborníci, ale je třeba zaměřit se na zdravé sacharidy jako je ovoce, zelenina, celozrné potraviny, apod., které jsou nezbytné pro zdraví a hubnutí. Je vhodné vyřadit z jídelníčku sladkosti, sladké nápoje a pečivo z bílé mouky.

Kalorický deficit

V procesu hubnutí hraje důležitou roli snížení přijatých kalorií, avšak důležitá je také jejich kvalita. Ne všechny kalorie jsou stejné, například konzumace čokoládového dortu je jedna věc a jíst jídlo založené na kvalitních bílkovinách je věc druhá, oba přístupy mohou mít stejný počet kalorií avšak účinky na tělo jsou zcela odlišné. Odborníci také varují před posedlostí počítáním každé kalorie, je třeba přistupovat k věci s jistou mírou tolerance.

Keto dieta

Keto dieta je populární již několik let a je založena na většinové konzumaci tuků, zdravém množství bílkovin, velmi nížkém příjmu uhlohydrátů. Přestože tato dieta může přinést některé z požadovaných výsledků, odborníci tuto stravu v dlouhodobém horizontu nedoporučují.

Nízkotučná dieta

Co by měl mít na paměti každý milovník této diety je, že ne všechny tuky jsou škodlivé. Poskytují energii, přispívají ke konstrukci buněčných membrán a vstřebávání určitých živin. Odborníci doporučují nízkou spotřebu nasycených tuků a jejich nahrazení nenasycenými tuky (semena, ořechy, olivový olej, avokádo…)

Dietologové doporučují, aby ti, kteří chtějí zhubnout v novém roce, nešli do žádných extrémůnehladověli nebo nevynechávali základní živiny. Zdravý úbytek na váze je způsoben moudrým výběrem potravin, hydratací a fyzickouaktivitou.

Klinické studie navíc ukázaly, že úspěšného hubnutí nelze dosáhnout, pokud je lymfatický systém zanesen a není plně funkční – tělo může často zadržovatvodu a toxiny v organismu.

Jak si to můžete usnadnit?

Chcete-li nastartovat proces hubnutí, doporučujeme každé ráno vypít 1 litr lahodného malinového nápoje Turbo Fix, který vám umožní probudit lymfatický systém a eliminovat toxiny, které zabraňují efektivnímu snižování tělesné hmotnosti. Kromě toho pomáhá vyplavit zadržovanou vodu z těla a přitom udržuje elektrolytickou rovnováhu nedotčenou.

Využijte speciální nabídky ještě dnes a nastartujte úspěšné hubnutí.

Produkty pro vás

PROTI BŘIŠNÍMU TUKU
-54%
Speciální cena 819 Kč Běžná cena 1 779 Kč
Zobrazit produkt