Proč tělo v létě zadržuje vodu a co s tím můžeš udělat

Jsi člověk, co pravidelně cvičí a snaží se udržet si maximální výkonnost? Pokud ano, možná už ses s frustrací spojenou se zadržováním vody v těle setkal. Tento častý problém nevede jen k nepříjemnému nadýmání a přibývání na váze, ale ovlivňuje také tvůj sportovní výkon. S blížícím se létem může horko celý problém ještě zhoršit, a proto je velmi důležité pochopit příčiny a přirozené způsoby, jak se zadržování vody v těle zbavit. 

V tomto článku se podíváme na příčiny zadržování vody v těle a nabídneme praktická řešení, která ti pomohou cítít se co nejlépe, v posilně i mimo ni. 

The importance of hydration

Proč se aktivní lidé v létě potýkají s hromaděním tekutin?

Jednou z častých příčin zadržování vody v těle je dehydratace. Při cvičení dochází k vylučování tekutin a elektrolytů potem a pokud tyto tekutiny dostatečně nedoplňuješ, tělo může začít zadržovat vodu jako způsob regulace rovnováhy tekutin. 

Kromě toho je denní potřeba vody u člověka do značné míry závislá na teplotě vzduchu. Vyšší teploty zvyšují pocení a tím i potřebu vody. V létě se tak může tělesná hmotnost v důsledku zvýšeného zadržování vody zvýšit až o několik kilogramů. 

Intenzivní fyzická aktivita může navíc způsobit drobné trhliny ve svalových vláknech, což vede k zánětu a hromadění tekutiny v okolních tkáních. I to přispívá k zadržování vody v těle. 

Negativní vliv zadržování vody na sportovní výkony

Pro aktivní muže může být zadržování vody obzvláště škodlivé při sportu. Nadměrná hmotnost vody může znesnadňovat rychlý pohyb, protože postižené oblasti mohou být bolestivé. Častými vedlejšími účinky jsou také únava a letargie, protože končetiny se stávají těžšími a citlivějšími.

Zároveň brání vyrýsování svalů a brání dosažení štíhlého a vytvarovaného těla. Pokud jsi na své postavě tvrdě pracoval, vsadíme se, že ji nechceš skrývat. Víš, že zadržování vody je ve skutečnosti největším nepřítelem při hubnutí? 

Tipy pro snížení hmotnosti zadržované vody

Ať už rád trávíš čas v posilovně, nebo sportuješ v přírodě, musíš pochopit příčiny zadržování vody v těle a podniknout kroky k jeho přirozenému snížení. Tím zlepšíš svůj sportovní výkon, budeš se při tréninku cítit pohodlněji a efektivněji dosáhneš svých fitness cílů. 

Naštěstí existuje několik přirozených způsobů, jak se zadržování vody zbavit: 

1. Hydratuj se

Pití dostatečného množství vody pomáhá vyplavovat přebytečné tekutiny a předcházet dehydrataci, která také může být příčinou zadržování vody v těle. Snaž se vypít alespoň osm sklenic vody denně a vyhni se sladkým nápojům a kofeinu, které mohou tělo dehydratovat. Nezapomínej na hydrataci ani během tréninku – snaž se vypít 150-200 ml vody za 20 minut. 

2. Jez potraviny bohaté na elektrolyty

Potraviny bohaté na elektrolyty, jako jsou ořechy, špenát a vodní meloun, pomáhají regulovat rovnováhu tekutin v těle, což může pomoci snížit nadýmání a otoky způsobené nadměrným hromaděním tekutin. Elektrolyty navíc pomáhají doplňovat tekutiny vyloučené potem během cvičení a zabraňují tak dehydrataci. 

3. Bojuj proti zadržování vody s pomocí odvodňovacího nápoje

Pro rychlé a viditelné výsledky tvarování těla doporučujeme vyzkoušet náš výkonný odvodňovací nápoj Turbo Fix. Složení s nejkvalitnějšími ingrediencemi podporuje lymfatický systém a pomáhá odstraňovat přebytečnou vodu bez vyplavování minerálů.    

Vylepši svůj trénink pomocí Turbo Fix

Začni svou cestu Turbo Fixem ještě dnes a vytěž ze svého tréninku maximum:

  • Zvyšuje vylučování vody o 27* %
  • Snížuje nadýmání až o 60 %*
  • Eliminuje hmotnost vody bez ztráty svalů

Díky rychle působícímu složení a přidanému hořčíku, který podporuje rovnováhu elektrolytů, je Turbo Fix nezbytným doplňkem pro každého, kdo chce svůj výkon posunout na vyšší level. Využij speciální nabídku a vyrýsuj své svaly – vždyť léto je za dveřmi! 

* Účinky produktu se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách. Naše výrobky nejsou určeny k prevenci, léčbě nebo vyléčení jakéhokoli onemocnění nebo závažné nemoci. Důležité je udržovat vyváženou stravu a zdravý životní styl. 

Produkty pro vás

PROTI BŘIŠNÍMU TUKU
-54%
Speciální cena 819 Kč Běžná cena 1 779 Kč
Zobrazit produkt