Jak si udržet motivaci při cvičení doma?

Můžeš to slyšet a vidět všude… je tak snadné cvičit doma! Ale co když jsi zrovna takový typ člověka, který potřebuje další lidi pro svoji motivaci? Prostředí fitness nebo posilovny je většinou plné energie, lidí a pozivního náboje. Jak něco takové najít doma?

image

Pro ty z vás tu dnes máme několik zajímavých tipů. Nejprve je třeba se začít dívat na motivaci z trochu jiné perspektivy. Obvykle si myslíme, že nejprve je někdo motivovaný a pak dokáže dělat, co ho napadne.  Musíme tento koncept převrátit. Nejprve pojďme provést akci a motivace přijde později. Jak to udělat?

Vybuduj si pozitivní návyk

Každý má svou oblíbenou činnost. Dokonce i ty nejmenší návyky, jako je pití kávy po ránu, čtení novin na balkóně, sledování zpráv v televizi. Jediné, co musíš udělat, je najít svou oblíbenou aktivitu, užít si ji a po ní (nebo i během) provést svůj tréninku/cvičení. Je třeba proměnit oboje aktivity v jednu komplexní rutinu. 

Tímto způsobem začneš pozitivně s tím, co se tě baví, a pak to „slepíš” společně s cvičením, s kterým bojuješ. Nebuď na sebe na začátku příliš tvrdý, každý pokrok se počítá. Chceš postupně vybudovat motivaci, nechceš to přepálit a skončit dříve než jsi začal. Základním pravidlem je udělat nejdřív akci – tvoji oblíbenou aktivitu a poté cvičit. S každým opakováním bude i tvoje motivace silnější a snadněji se ti bude cvičit.

Několik nápadů pro příjemné akce:

1. Najdi svoji oblíbenou místnost

Rád na něčem pracuješ v garáži, nebo trávíš čas na zahradě? Máš ve svém domě kancelářskou místnost, kde občas na počítači hraješ svoje oblíbené hry? Jdi do této místnosti, a urči si pro sebe toto: jakmile tady skončím svoji oblíbenou aktivitu, tak tu potom rovnou udělám svůj trénink.

2. Pusť si svůj oblíbený song

Nejlepší by byla píseň, která je povznášející a plná energie, díky které budeš mít dobrou náladu a chuť do nových výzev. A opět si pro sebe urči: poté co si vždy pustím tuhle písničku, udělám svůj trénink.

3. Dej si svoje ovoce

Ovoce je sladké a tak dobře chutná, určitě máš svoje oblíbené, co má pro tebe tu nejlepší chuť (jablka, banány, kiwi, grapefruity, borůvky…) Stačí se předzásobit svým oblíbeným a kdykoli před plánovaným tréninkem si vychutnat toto sladké potěšení.  A zase si pro sebe urči: poté, co sním toto lahodné ovoce, udělám svůj trénink.

4. Použij doplněk stravy před svým tréninkem

Někdy nic jiného nedokáže podpořit naši motivaci tak dobře jako něco, do čeho více investujeme. Když si koupíš doplněk stravy, který navíc podpoří tvůj tréninkový výkon, určitě si přeješ, aby tvoje investice byla dobře využita. A když je takový doplněk navíc ve formě kapsle nebo prášku, snadno se užívá nebo ho taky můžeš proměnit v báječný nápoj.

Tímto způsobem si můžeš vytvořit oblíbený drink a zároveň zlepšit výsledky svého tréninku! A už ten dril znáš: poté, co vypiju svůj fitness nápoj, udělám cvičení… a tentokrát budu mít dokonce ještě lepší tréninkové výsledky díky doplňku stravy. Takto zabiješ dvě mouchy jednou ranou, získáš motivaci cvičit a vylepšíš výsledky svého snažení. Tohle je u nás 100% vítěz!

Vyzkoušej nyní v AKCI sadu od PowGen pro efektivnější spalování tuků!

Produkty pro vás

REGENERACE SVALŮ
-50%
Speciální cena 549 Kč Běžná cena 1 098 Kč
Zobrazit produkt