Jak zůstat fit v horku

Léto je v plném proudu a teploty stále stoupají. Možná se ti zdá, že cvičení v tomto nesnesitelném horku je přinejmenším nerozumné, ale my ti řekneme, že se není čeho bát, pokud to děláš opatrně. Tyto tipy a triky ti pomohou překonat letní vedra a zůstat fit, aniž bys při tom přetěžoval své tělo.

image

1. Pij dostatek tekutin

Pití velkého množství tekutin v den fyzické aktivity a den před ní ti pomůže udržet si hydrataci a tím i zdravou tělesnou teplotu. Voda je život, ale elektrolyty pomáhají! Ujisti se, že během cvičení nebo po něm máš po ruce nápoj bohatý na elektrolyty, abys doplnil to, co jsi ztratil pocením.

2. Cvič ráno nebo večer

Pokud plánuješ cvičit venku, snaž se cvičit brzy ráno nebo večer, aby ses vyhnul polednímu horku. Mnoho sportovců nedá dopustit na ranní trénink, aby si udrželi energii po celý den a v noci lépe spali.

3. Nos správné oblečení

Lehké, volné a prodyšné oblečení v jasných barvách umožňuje lepší proudění vzduchu, odráží slunce a pomáhá ti zůstat v chladu. Vol bavlněné oblečení nebo ještě lépe tkaniny odvádějící pot, které ti také pomohou zůstat v suchu.

4. Používej krém proti sluníčku

Při cvičení venku nezapomeň používat voděodolný opalovací krém se širokým spektrem, ideálně s ochranným faktorem SPF 50. Potřebuješ vysokou a dlouhotrvající ochranu, která se nesmyje hned, jakmile se začneš potit. Spálení od slunce může mít za následek nejen zdravotní problémy s pokožkou, ale může také ovlivnit tvoji schopnost ochlazovat se a vést k dehydrataci.

5. Nezapomeň se ochlazovat

Pij vodu, dej si studenou sprchu nebo si tělo přikryj studenými mokrými ručníky. Dbej na to, abys to dělal postupně; příliš rychlý přechod ze spalujícího horka do ledového chladu by tě mohl ohrozit chladovým šokem. Zvaž také, zda bys neměl změnit svůj tréninkový režim a místo běhání zařadit nějaké vodní aktivity, například plavání – to ti může pomoci zůstat v pohodě i při cvičení.

6. Nepřeháněj to

Věnuj pozornost tomu, jak se cítíš, a nepřekračuj své hranice – na to není vhodná doba. Dlouhodobé cvičení vysoké intenzity v kombinaci s odmítnutím přestat (i když tvoje tělo volá o pomoc) může rychle vyústit ve vyčerpání z horka nebo dokonce v plný úpal. Nedovol, aby ses dostal do takového stavu, a pokud se začneš cítit špatně, okamžitě přestaň.**

7. Vyplav přebytečnou vodu

Věděl jsi, že v létě se tvoje váha může zvýšit o několik kilogramů kvůli zvýšenému zadržování vody? Je to způsobeno hormony, které zadržují tekutiny a které snižují množství soli v potu a umožňují ledvinám zadržovat více tekutin. Odplav přebytečnou vodu a odhal své svaly díky cílenému doplňku stravy, který působí proti zadržování vody.

Definition Drink – extra silný nápoj proti zadržování vody

Díky účinné kombinaci složek je Definition Drink nejrychleji působícím přírodním nápojem na trhu pro formování postavy. Pouze 1 Definition Drink denně může pomoci:

  • Vyplavit přebytečnou vodu a toxiny
  • Podpořit hubnutí
  • Zviditelnit tvoje svaly
  • Dosáhnout viditelných výsledků během 1* týdne

A je toho ještě víc! Protože obsahuje hořčík, podporuje i elektrolytovou rovnováhu, což je klíčové pro doplnění zásob elektrolytů po cvičení. Pij ho ráno a kombinuj ho se cvičením, abys dosáhl nejlepších výsledků.

*Účinky produktu se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách.

**Pokud ne dříve, je nezbytné přestat užívat přípravek při prvních příznacích svalových křečí, závratí, slabosti, závratí, únavy, nevolnosti nebo bledosti kůže. Najdi si klimatizovaný prostor a ochlazuj se jakýmikoliv dostupnými prostředky – pomoci může chladná voda, mokré ručníky a ledové obklady, jen dbej na to, abys to dělal postupně, abys tělu nepřivodil šok. Nezapomeň okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, abys předešel případným komplikacím.

Není třeba dodávat, že pokud se necítíš dobře, nezačínej cvičit a poraď se s lékařem, zda musíš dodržovat další opatření, pokud máš zdravotní potíže a/nebo užíváš léky na předpis.