KETO dieta – Jak z ní vytěžit maximum!

Kolik toho víš o ketogenní dietě? Jsi pro, nebo proti? Nebo si o tom alespoň něco někde zaslechl? Začněme raději od samého začátku.

image

Co je ketóza?

Stručně řečeno, ketóza je metabolický stav, ve kterém energie pro tvé tělo pochází z tuků,ketonů (malých molekul „paliva"), a nikoli z glukózy, jak je to obvyklé. Během tohoto stavu je posílena schopnost těla rozkládat tuky.

V tomto stavu játra produkují ketony, které dodávají energii i do mozku. V podstatě lze říci, že tělo tehdy funguje na tuk namísto glukózy. Zní to jako sen!

Jak toho dosáhnout?

Jedním ze způsobů, jak dosáhnout ketózy, je půst – tedy nejíst nic. Všichni se však shodneme na tom, že to není moc udržitelný způsob a už vůbec ne zdravý. Správná keto dieta často přísně omezuje sacharidy – snižuje jejich příjem až na 5 % celkových kalorií. To je pořádně velká změna, kterou je třeba udělat. Ale pokud ne sacharidy, tak co?

Na keto dietě získáváme kalorie z bílkovin, ale většina pochází z tuku. Ano, tuk. Pokud chceš zhubnout, můžeš zapomenout na všechno, co sis dosud myslel o nízkotučných výrobcích. Dieta je sama o sobě založena na mořských plodech, low-carb zelenině (květák, zelí, špenát, brokolice…), avokádu, sýru, mase, vejcích, olivovém oleji, řeckém jogurtu, tvarohu, máslu, ořeších a semenech… a na kokosovém oleji.

Proč kokosový olej?

Kokosový olej obsahuje triglyceridy se středně dlouhým řetězcem (nazývané MCT). MCT vyvolávají stav ketózy, a to i bez drastického omezení sacharidů, jak to dělá klasická keto dieta. MCT se neukládají jako tuk, jsou okamžitě dostupné pro tvoje svaly a mozek ve formě ketonů.

Naneštěstí, čistý MCT olej v přírodě neexistuje. Dobrá zpráva však je, že se může extrahovat a získávat z přírodních olejů (jako je kokosový olej). Přidáním MCT do stravy se zvýší spalování tuků, urychlí metabolismus, zlepší se zdraví střev a funkce mozku, a co je nejdůležitější, pocit sytosti vydrží déle (kontrola chuti k jídlu). Kromě toho pomáhá zvýšit vytrvalost a výdrž.

KETO DRINK

Pokud chceš začít s keto dietou, měl bys určitě vyzkoušet náš kokosovo-ananasový nápoj MCT Keto Drink. Obsahuje kokosové MCT oleje, které pomáhají rychleji dosáhnout stavu ketózy! Oceníš zejména fakt, že budeš mít více energie a budeš moci trénovat intenzivněji. Kromě toho se budeš cítit více soustředěný a koncentrovaný během celého dne.

Vyzkoušej náš MCT Keto Drink nyní za skvělou akční cenu.

Produkty pro vás

PROTI BŘIŠNÍMU TUKU
-54%
Speciální cena 819 Kč Běžná cena 1 779 Kč
Zobrazit produkt