Medailista Štefan Hadalin: „BCAA JSOU ROZHODUJÍCÍ PRO REGENERACI.“

Štefan Hadalin, vítěz stříbrné medaile na Světovém poháru v alpském lyžování nevěří v náhody pokud jde o vítězství. Tak jako u všech vrcholových sportovců je to příběh o tvrdé dřině a vášni. A o tom, kdo bude stát na stupni vítězů a kdo ne, rozhodují malé, ale velmi důležité detaily. Jedním z nich je i výživa a stravování.

image

„Vždy hledám nový způsob, jak si pomoci k dosažení lepších výsledků v lyžování,“ říká Štefan. Ve volném čase miluje jízdu na horských kolech: „Vyzkoušel jsem také akrobacii, kanoistiku a horolezectví.“

„Pokud chcete být FIT a fyzicky připraveni, doplňky hrají důležitou roli.”

U profesionálních sportovců je běžné užívat doplňky stravy pro dosažení nejlepších výsledků. Na jedné straně z důvodu náročného výcviku potřebujívíce nezbytných potravin, na druhé straně jim doplňky pomáhají v extrémních podmínkách, v jeho případě při namáhavém výškovém výcviku.

Jak sportovci dobře vědí, zejména lyžaři, výškový trénink způsobuje svalový katabolismus, to znamená, že svaly jsou v nadmořské výšce spalovány rychleji – proto musíte mít dostatečnou výživu, která zvyšuje svalovou hmotu. Jednou z nich jsou aminokyseliny BCAA, které nesmí chybět.

„Užívám BCAA již několik let, jsou opravdu klíčové pro regeneraci.”

Štefan užívá rozvětvené aminokyseliny (BCAA) již několik let. „BCAA jsou při mém tréninku zásadní, zejména v létě, protože trénuji dvakrát denně. Aminokyseliny BCAA jsou nezbytné pro moji regeneraci.“

Kromě toho nám řekl, že pomocí aminokyselin BCAA se svaly zotavují rychleji po náročném tréninku. „Svalová hmota roste rychleji,i když trénuji v horách. Cítím se méně unavený, mám více energie a to mi pomáhá k lepšímu výkonu během tréninku a mohu se tak rychleji zlepšovat.“

Co jsou aminokyseliny s rozvětveným řetězcem neboli BCAA (branched-chain amino acids)?

Jedná se o 3 esenciální aminokyseliny (leucin, isoleucin a valin), které jsou zásadní pro normální fungování našeho těla. Protože je tělo nedokáže vyprodukovat samo, musíme je získávat z potravy. Klinické studie ukázaly, že podporují růst a regeneraci svalů.

BCAA, které tvoří 35 % esenciálních aminokyselin ve svalech, podporují svaly třemi způsoby:

  • Jsou okamžitým zdrojem energie (po užití okamžitě přecházejí z krve do svalů, kde jsou využity jako energie),
  • mohou zvýšit úroveň růstového hormonu, který souvisí s anabolickými mechanismy, které jsou důležité pro růst svalů,
  • zvyšují a zlepšují regeneraci svalů, protože zpomalují rozklad (katabolismus) bílkovin a zvyšují anabolismus bílkovin, takže nám pomáhají trénovat lépe a pocítit viditelné zlepšení.

„Pro značku PowGen jsem se rozhodl, protože důvěřuji její kvalitě”

Štefan užívá aminokyseliny BCAA od značky PowGen, které se staly nenahraditelnou součástí jeho tréninkového programu. Jak říká, používají se jednoduše a navíc dále také objevil i další produkty, které mu pomáhají při udržování a posilování kondice a růstu svalové hmoty. „Každou sezónu najdu něco nového, co se na konci ukáže jako krok vpřed. Produkty PowGen jsem začal užívat, protože PowGen považuji za značku, které se dá důvěřovat, a navíc mají produkty jako šité na míru pro mě.”

Využijte speciální akci ještě dnes a začněte budovat svoje svaly jako atlet Štefan.