Jak vypadá den triatlonisty v izolaci?

Tomáš je reprezentantem Slovenska v triatlonu. Triatlonu se věnuje už 3 roky a už od prvního roku se začal účastnit i na evropských pohárech a soutěžích, na kterých obsazuje přední příčky. Před sebou má ještě hodně sportovních ambicí a mistrovství, které by chtěl vyhrát.

Umíš si představit, jak momentální situace zasáhne do života vrcholového sportovce?

Podívej se, jak vypadá jeho den v izolaci.

image

Tomáš: „Karanténa mě nejvíce zasáhla tím, že nám zavřeli bazény. Pro mě jako bývalého plavce byl bazén každodenní součástí, a proto se velmi těším, když se oteplí a my už vyběhneme plavat do jezer.

Pokud se neoteplí, plavecká příprava musí probíhat v domácích podmínkách a naši plaveckou výkonnost se snažíme udržet různými způsoby – zejména domácím posilováním – trenér nám posílá každý den něco nového a snažím se dodržovat tréninkový režim na 100 %.”

Den triatlonisty v izolaci

„Tím, že bazény jsou zavřené, dopřeji si více spánku, než bylo zvykem, když jsem přes týden vstával v 6:00 a v 7:00 už skákal do vody. Vstal jsem tedy asi v 9:00 a ještě před snídaní jsem si dal lehký 30minutový běh venku.

Na snídani jsem si nachystal ovesnou kaši. Dal jsem si krátký odpočinek a podle pokynů trenéra následoval trénink na kole. Pokud je venku ošklivé počasí, jsme nuceni jezdit uvnitř na trenažéru nebo na válcích. Dnes jsem absolvoval 1,5 hodiny uvnitř.”

„Následoval oběd (recept najdeš dole) a odpoledne jsem si šel ještě na 1 hodinu provětrat hlavu lehkým během.

Snažím se dbát na posílení středu těla a modifikovat plavecký trénink, proto po obědě následovalo silové cvičení zaměřené na core cvičení (břicho). Před tréninkem jsem si dal 1 sáček Easy Burn.”

Easy Burn je drink na spalování tuků s mangovou příchutí. Poskytne energii před tréninkem i během celého dne a výrazně zvyšuje výdrž a výkonnost při jakékoliv sportovní aktivitě.

„Po tréninku nikdy nevynechám strečink.”

„No a večer jsem pak strávil s mojí přítelkyní a maminou hraním společenských her.”

Tomášův odkaz pro vás

„Pozitivní rada pro všechny, co toto čtou. Netřeba podléhat zbytečně panice z viru, nesledovat celé dny zprávy, protože nám to zhoršuje stres. Raději se zaměřme na pozitivní myšlení a posílení těla, protože, jak se říká, ve zdravém těle zdravý duch.

Nyní máme jedinečnou příležitost ubrat na tempu v našem stereotypním životě a užívat si každodenní chvíle. Pro mě tato karanténa znamená znásobení tréninkových jednotek a soustředění se na mé nedostatky, kterými jsou právě běh a kolo.”

Bonus: atletický recept na lehký oběd

„Uvaříme maso ve vodě. Nakrájíme si hlávkový salát, který dáme do misky, přidáme špetku soli a cukru. Pořádně pomačkáme rukama, aby se vše promíchalo.

Nakrájíme si okurku, maso, rajčata a papriku na kostičky a zalijeme 1 polévkovou lžící olivového oleje. Promícháme vše dohromady a na závěr dle chuti dochutíme ještě sojovou omáčkou.”

Produkty pro vás

10DENNÍ PROGRAM S NÁPOJI
-64%
Speciální cena 599 Kč Běžná cena 1 669 Kč
Zobrazit produkt