Je to váha tělesného tuku nebo vody? 3 příčiny a 3 způsoby, jak předejít zadržování vody

Dobré ráno, světe, dobré ráno, váhy...

Kolísání váhy je sice normální, ale může být velmi skličující - zejména když se právě vydáváš na cestu hubnutí. Jistě, tukovou tkáň máme každý, ale kolik jí máme doopravdy? A je to všechno tuk, nebo je část z něj voda?

image

Co přesně je hmotnost vody?

Přibližně 50 % našeho těla tvoří voda, a když je hladina hydratace snížená, naše tělo se snaží vodu zadržet - tekutina se hromadí v těle (místo aby se dostala do ledvin a z těla ven). Zadržování vody je běžný zdravotní problém. Přebytečná voda však také ničí tvé úsilí o hubnutí! Hromadí se v žaludku, obličeji a končetinách a ty jsi stále nafouklý, i když možná tuk ztrácíš.

3 příčiny, které mohou způsobit zadržování většího množství vody v těle

1. Sůl

Sůl (přesněji sodík) způsobuje zadržování tekutin a zvyšování hmotnosti, protože sodík obsažený v soli se váže na vodu v těle. Přestože je sodík důležitým elektrolytem a je nezbytný pro normální tělesné procesy, konzumace nadbytku sodíku vede k zadržování vody.

2. Nedostatek pohybu

Sedavý způsob života, příliš dlouhé sezení či stání na místě nebo minimální aktivita mohou také způsobit zadržování tekutin v těle a vést k nadváze. Nízká aktivita ztěžuje lymfatickému systému jeho práci a odstraňování přebytečné tekutiny z našeho těla.

3. Cestování

S oteplením začínáme podnikat více výletů a nevědomky můžeme přibrat na váze. Jak? Dlouhé sezení, například při delších letech nebo na dlouhých cestách, může snížit krevní a lymfatický oběh a vést k nežádoucímu zadržování tekutin.

3 snadné způsoby, jak snížit hmotnost vody v těle

1. Změny ve stravování

Snížení příjmu soli je naprostou samozřejmostí. Ale přemýšlej v širším kontextu - nejde jen o sůl, sodík se skrývá také ve zpracovaných potravinách. Vynechej zpracované potraviny a vyměň je za ty zdravé, opravdové a nezpracované.

2. Pij více vody

I když to může znít kontraproduktivně, ve skutečnosti tomu tak není. Jde o to, že dehydratace může způsobit, že si tělo vodu zadrží. Kromě toho pití většího množství vody zlepší funkci ledvin a odplaví přebytečnou vodu pryč z těla.

3. Vyzkoušej Turbo Fix

Silná kombinace přírodních složek v přípravku Turbo Fix ti pomůže se s váhou vody poprat. Odstranění vody a toxinů pomůže navíc uvolnit lymfu, což zlepší mikrocirkulaci a nastartuje hubnutí.

Turbo Fix, jeden z nejprodávanějších nápojů společnosti PowGen, je nejlepším nápojem na trhu pro viditelné výsledky při hubnutí. Díky ibišku zvyšuje úbytek hmotnosti 2,5x*, zvyšuje vylučování přebytečné vody o 27 %*, probouzí lymfatický systém, a tím odstraňuje toxiny z těla, a navíc snižuje nadýmání až o 60 %*.

To jsou některé klinicky prokázané účinky, ale proč věřit jen našim slovům – podívej se na mnoho online recenzí a referencí na produkt a vyzkoušej ho sám!

*Účinky produktu se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách.