5 ranních návyků pro maximální výkon

Jaké bylo tvoje dnešní ráno? Vyskočil/a jsi z postele připraven/a pokočit svůj den nebo jsi se snažil/a probudit a dát své tělo do pohybu?

Ať už přijímáš ranní hodiny s otevřenou náručí nebo začínáš svůj den pomaleji, tento článek přináší jednoduchý plán v 5 krocích, jak vytvořit perfektní ranní rutinu, která nejen zajistí, že svůj den začneš bez stresu a se správným nastavením mysli, ale také tě rozpohybuje a dodá tvému tělu energii.

image

Proč je ranní rutina důležitá?

Ať si to uvědomuješ nebo ne, všichni od přírody tíhneme k návykům. Možná si myslíš, že se tě to netýká, ale zamysli se. Co je první věc, kterou uděláš, když se probudíš? Kdy a jak si dáváš kávu? Nejprve se oblékneš a pak si čistíš zuby nebo naopak?

Je pravděpodobné, že jsi si pro sebe vytvořil/a nějakou rutinu, aniž bys o tom věděl/a. A není na tom absolutně nic špatného nebo nudného. Rutiny jsou důležité, zvláště během časných ranních hodin, kdy to hlavní, co chceš udělat, je zalézt zpět do postele a ztišit budík.

Už se ti někdy stalo, že jsi svoje ráno začal/a zbrkle a zbytek dne byl stejně tak chaotický? To je přesně to, o čem mluvíme; správná ranní rutina ti může pomoci snížit stres a nastavit tón pro zbytek dne. Pokračuj ve čtení a objev naše oblíbené tipy a triky, jak optimalizovat svou ranní rutinu a vytěžit ze svého dne maximum.

Plán v 5 krocích pro dokonalou ranní rutinu

1. Začni svůj den předchozí noc

Rána mohou být nepředvídatelná. Můžeš náhodně zaspat nebo se může objevit něco naléhavého, co ti zkazí ráno a potenciálně celý den. Proto doporučujeme, abys si večer předtím udělal/a nějaký čas a vypořádal/a se se všemi „maličkostmi”, které ráno zabírají tolik drahocenného času.

Vyber si, co si příští den oblečeš (profi tip: nezapomeň se podívat na předpověď počasí), napiš si seznam úkolů, abys na něco důležitého nezapomněl/a, a připrav si oběd, abys se vyhnul/a nezdravým jídlům, když spěcháš.

Věř nám, že budeš lépe spát s vědomím, že o všechny tyto úkoly je postaráno, a ty můžeš začít den bez stresu a strávit čas navíc ráno něčím produktivnějším.

2. Udělej z cvičení prioritu

Pokud nejsi mistrem v uspávání svého budíčku, budeš mít ráno pravděpodobně trochu času navíc, když navíc byl tvůj list s úkoly už vytvořen a oběd máš nachystaný. Jednou z našich oblíbených věcí, která do našeho dne vnese správnou dávku energie, je rychlé cvičení.

Pokud máš na cestě do práce fitko, skvělé, a pokud ne, neboj se, doma můžeš dělat spousty cviků, které probudí a oživí tvoje tělo, aniž bys rušil/a své sousedy v přízemí.

Můžeš vyzkoušet jógu, pilates nebo zamířit do naší online gym, kde najdeš kompletní 4týdenní tréninkový plán, který je ideální pro začátečníky i pokročilejší fitness nadšence.

3. Dej si studenou sprchu

Dobrá… tak po pořádném zapocení je čas dát si rychlou studenou sprchu. I když může být studená voda zpočátku nepříjemná, dokáže s tělem zázraky.

Studená voda je povzbuzující, protože nutí tělo pracovat efektivněji, aby si střed těla udržel svoji teplotu, což zlepšuje tvůj krevní oběh. Aktivuje také metabolismus, takže ranní studená sprcha ti skutečně může pomoci dlouhodobě v boji s přebytečnými kily.

A další výhodou, kterou by si měl každý sportovní nadšenec pamatovat, je, že studená sprcha ti pomůže bojovat proti bolesti svalů. Nízké teploty způsobují zúžení krevních cév, nasměrování krve do důležitých orgánů a její obohacení o kyslík a živiny. Když se tvoje tělo znovu zahřeje, cévy se rozšíří, což umožní, aby se okysličená krev vrátila do tvých svalů a snížila zánět, který způsobuje bolestivost svalů.

4. Nezapomeň na snídani

Po energizujícím tréninku a osvěžující studené sprše jsi si pravděpodobně vybudoval/a velkou chuť k jídlu. Jak se říká „Snídej jako král, obědvej jako princ a večeř jako chuďas”, držme se tedy jejich rad a sestavme si snídani šampionů.

Ujisti se, že obsahuje jídla z každé z 5 skupin potravin – ovoce, zelenina, celozrné pečivo, bílkoviny a mléčné výrobky. Správné živinyzasytí na delší dobu, což ti dodá veškerou potřebnou energii k tomu, abys svůj den zvládl/a s lehkostí, a navíc ti pomohou se snížením přebytečných kil. Protože nebudeš mít neustále hlad, nebudeš také cítit potřebu tak často sahat po nezdravém jídle.

5. Vytěž maximum ze svého cvičení s kapslemi 5 v 1 Preworkout

Popsali jsme vše, co máš ve svých rukou, ale někdy všichni potřebujeme trochu pomoci, abychom povzbudili a maximálně vylepšili naše tělo.

Tento doplněk zvyšující energii a vytrvalost je tu právě proto. Obsahuje všechny nejlepší přírodní ingredience, jako je guarana, zelený čaj a kajenský pepř, které zvyšují hladinu energie, zlepšují vytrvalost a pomáhají spálit více kalorií, což ti pomůže rychleji dosáhnout tvého cíle. A jak už samotný název napovídá, 5-in-1 Preworkout jsou předtréninkové kapsle, které jsou perfektním doplňkem tvojí ranní cvičební rutiny.

Nastartuj své tréninky a využij tuto časově limitovanou nabídku!