9 tipů, jak detoxikovat organismus

Během léta často nehlídáme, co jíme. Velké množství alkoholu, zmrzliny, tučných jídel a těžkých večeří způsobuje hromadění toxinů, které brání hubnutí. Z tohoto důvodu, pokud chceš zhubnout, musíš začít s dobrým detoxem. Existuje několik osvědčených detoxikačních metod, které Tě během okamžiku vrátí do formy!

Pojďme na to!

image

1. Hydratuj své tělo

Prvním krokem k odplavení toxinů, které se v zimě nahromadily, by mělo být zvýšení hydratace. Omez pití slazených nápojů a místo toho pij vodu (pro lepší chuť přidej ovoce a bylinky) nebo si uvař bylinkový čaj.

2. Dobře se vyspi

Udržování zdravého cirkadiánního rytmu je pro tvé tělo životně důležité. Každou noc si dopřej kvalitní spánek, který umožní tvému mozku načerpat nové síly a detoxikovat se. Výzkumy** naznačují, že během noci se mozek zbavuje také vedlejších toxických produktů, které se nahromadily během dne.

3. Omez zpracované potraviny a cukr

Ne, nemluvíme o pití jen celerové šťávy a chroupání kapustového salátu – nejsme monstra! Ale omezení zpracovaných potravin a cukrů ve stravě je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak přirozeně detoxikovat organismus.

4. Sniž příjem soli

I když jsi již ze svého jídelníčku vyřadil zpracované potraviny, které obvykle obsahují hodně sodíku, snaž se snížit i příjem soli. Při vaření zkus experimentovat s kořením a bylinkami – dodají jídlu více chuti a ty tak můžeš používat méně soli.

5. Přidej potraviny bohaté na antioxidanty 

Detoxikace není jen o vyřazení určitých potravin – stejně důležité je, co do svého těla přijímáme. Antioxidanty dokáží z těla odstranit škodlivé toxiny a bránit buňky před poškozením způsobeným volnými radikály. Doplň svůj nákupní seznam o zelenou listovou zeleninu, bobuloviny, fazole, obiloviny a – pozor! – hořkou čokoládu.

6. Přidej prebiotické potraviny

Vláknina obsažená v prebiotických potravinách je potravou pro prospěšné bakterie ve střevech. Zdravý trávicí systém také udrží tvůj imunitní a detoxikační systém ve formě. Mezi potraviny bohaté na prebiotika patří cibule, česnek, pórek, artyčok, chřest, banány, oves a ječmen.

7. Omez alkohol

Odlehči svým játrům a sniž příjem alkoholu. Bez nutnosti metabolizovat alkohol budou tvoje játra moci efektivněji plnit své nezbytné úkoly (včetně stabilizace hladiny cukru v krvi, filtrace odpadních látek a dalších toxinů).

8. Hýbej se

Můžeš ze svého režimu vyřadit zpracované potraviny a alkohol, ale ne cvičení. Pořádně se zapotit totiž také pomůže s detoxikací. Cvičení povzbudí krevní oběh a lymfatický systém, zlepší funkci ledvin, trávicího traktu, plic a jater – to vše pomáhá odstraňovat toxiny z těla a podpořit odbourávání tuků.

9. Vyzkoušej nový přípravek Alpha Detox od společnosti PowGen

V neposlední řadě vyzkoušej zbrusu nový Alpha Detox s pečlivě vybranými přírodními složkami, které ti pomohou detoxikovat tělo a rychleji spalovat tuk.

Alpha Detox je přírodní citronový nápoj se 3 nejoblíbenějšími detoxikačními složkami na trhu (ostropestřec mariánský, pampeliška, artyčok) a prémiovým zeleným čajem bez kofeinu spalujícím tuky. Tento jedinečný nápoj s vysokým obsahem vlákniny a prebiotickou aktivitou bude krmit prospěšné střevní bakterie, podpoří zdraví tvých střev a hlavní detoxikační orgány.

Nejlepší čas na detoxikaci a odbourávání tuků je právě TEĎ – a se správnými doplňky stravy jsi již na půli cesty!

Sources:

**Eugene, Andy R, and Jolanta Masiak. “The Neuroprotective Aspects of Sleep.” MEDtube science vol. 3,1 (2015): 35-40.

Produkty pro vás

10DENNÍ PROGRAM S NÁPOJI
-64%
Speciální cena 599 Kč Běžná cena 1 669 Kč
Zobrazit produkt