Kreatin – více než jen podpora svalů

Kreatin se přirozeně nachází v našich svalech, ale také v mozku, ledvinách a játrech. Na trhu exituje množství různých forem kreatinu, ale jedna z nic je nejlépe prozkoumaná a věděcky ověřená – je to kreatin monohydrát. Není jen efektivní a bezpečný z hlediska dlouhodobého užívání, ale má také mnoho pozitivních účinků na zdraví. Co všechno teda kreatin dokáže?

image

Co dokáže kreatin?

Jeho hlavní úlohou je zvýšit produkci energie v buňkách. Pomáhá zásobovat buňky molekulami energie, zvanými ATP (adenozin trifosfát) – nejzákladnější forma energie pro buňky. Bohužel lidské tělo nemá neomezené množství ATP a vytrácí se ještě rychleji zejména při intenzivním cvičení a zvedání těžkých váh.

Kreatin kromě toho pomáhá svalům regenerovat, hydratovat a redukuje zmenšování svalové hmoty. Jednoduše řečeno – pomáhá udržovat a zvětšovat svalovou hmotu.

Více kreatinu – více energie

Čím více kreatinu máš, tím více ATP dokáží tvoje svaly produkovat během vysoko intenzivního tréninku. ATP se většinou vyčerpá po 8-10 sekundách vysoko intenzivní aktivity – užívání kreatinu tento čas prodlužuje.

Podle mnoho studií užívání doplňků s kreatinem monohydrátem může zlepšit výkonnost během vysoko intenzivního tréninku až o 15 %. Toto zlepšení bez užívání kreatinu by pak mohlo trvat i několik měsíců (nebo snad i dokonce několik let). Jak máš nízké zásoby kreatinu (pokud jsi vegetarián, vegan nebo se vytrácí i věkem), doplň jeho zásoby a můžeš očekávat ještě výraznější zlepšení.

Kde získat kreatin?

Potřebuješ asi 3 gramy kreatinu denně a ještě více, pokud si fyzicky aktivní. Přibližně polovina kreatinu se syntetizuje v našem těle a zbytek musíme získávat ze stravy. Nejbohatším zdrojem je tmavé maso a ryby.

Jestli se chceš ujistit, že ho získáváš dostatek, doporučujeme užívat vysoce kvalitní doplňky s kreatinem monohydrátem.

PowGen Essential Creatine s monohydrátem

Tento silný produkt změní způsob, jakým trénuješ a dokáže tě udělat silnějším a rychlejším:

  • pomáhá svalům regenerovat a růst
  • zvyšuje výkonost při cvičení
  • zvětšuje svalovou hmotu
  • pomůže ti trénovat intenzivněji a déle

Produkty pro vás

SVALOVÁ HMOTA
-38%
Speciální cena 1 119 Kč Běžná cena 1 798 Kč
Zobrazit produkt