Kuřecí filety s medovo-hořčičnou zálivkou

Podívejte se na náš recept na medové kuře. Jednoduché na přípravu, chutné a hlavně zdravé!

image

INGREDIENCE:

  • 1 kuřecí filety

  • ½ lžičky červené papriky

  • 1 lžička hořčice

  • 1 lžička medu

  • 1 PL sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku

  • ½ červené cibule

  • 1 malá mrkev

  • 1 PL kokosového oleje

PŘÍPRAVA:

  1. Na proužky nakrájené kuřecí filety jemně posyp paprikou a z obou stran natři hořčicí a medem.
  2. Maso dáme do misky a přidáme sójovou omáčku. Necháme alespoň 30 minut marinovat v chladničce.
  3. Nakrájej cibuli a mrkev na kostky. Na pánev nalej kokosový olej a na mírném ohni rozehřej.
  4. Když je kokosový olej rozpálený, přidáme kuřecí maso a smažíme z každé strany asi 4 minuty.
  5. Maso vyjmi z pánve a na místo něj dej opražit cibuli a mrkev.
  6. Jakmile zelenina změkne vrať maso i marinádu zpět do pánve. Podlij vodou a ještě 20 minut nech podusit.

A už jen sníst a vychutnat si!